Houtrenovatie Schildersbedrijf Koren

Wanneer tijdens onze inspectie of het uitvoeren van het schilderwerk blijkt dat er houtrot aan uw houtwerk aanwezig is, dan kunnen wij dit voor u herstellen. Onze timmerman heeft ruime ervaring op het gebied van houtrotherstel. Dit kan variëren tot het herstellen van een onderdorpel tot het vervangen van een heel kozijn of deur.

BS-erkend-verkleind

Houtrenovatie Onze diensten

Wat is houtrot eigenlijk?

Technisch gezien ontstaat houtrot door een schimmel die de houtcelwand aantast. Het aangetaste hout is verweerd en vermolmd als gevolg van deze schimmels. Houtrot kan pas ontstaan als de volgende omgevingsfactoren aanwezig zijn:

* Het vochtgehalte in het hout is hoger dan 20%. Dit is te meten met een vochtmeter.
* Er is een gunstige temperatuur. Volgens deskundigen tussen de 4 en 18 graden Celcius.
* Er is voldoende zuurstof aanwezig bij de bron.
* Er is een geschikte voedingsbodem (hout) aanwezig.

Voordelen van houtrenovatie?

- Renovatie is goedkoper dan vervanging
- Renovatie veroorzaakt minder overlast
- De beschadigingen van binnenafwerkingen blijven beperkt
- Met houtrenovatie wordt het weggooien van hout tegengehouden

Twijfelt u tussen renovatie en vervanging? Wij bieden u graag een passend en gratis advies over wat te doen met uw project. Zowel technisch als economisch gezien kan dan de beste aanpak gekozen worden.

Houtrotsanering bij houten huizen

Schildersbedrijf Koren werkt samen met een team deskundige timmermannen. Zij hebben allemaal specifieke kennis van het traditionele timmerwerk én ervaring met het repareren van houten woningen. Zowel met logbouw en houtskeletbouw.

Alles gerepareerd en nu?

Nadat de reparaties vakkundig zijn uitgevoerd en de mogelijke oorzaken gevonden zijn is het van belang om houtrot in de toekomst te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door een onderhoudscontract bij Schildersbedrijf Koren af te sluiten.

Onderhoudscontract
Achterstallig onderhoud is funest voor een houten huis. Met een onderhoudscontract van Finnpaints hoef je je geen zorgen meer te maken. Wij zorgen ervoor dat het houten huis periodiek wordt gecontroleerd en wordt onderhouden. Wel zo gemakkelijk!

Vragen of advies? U kunt ons e-mailen & bellen